رابطه بین دو نیمکره مغز و سوراخ های بینی
در پست قبل از تعادل دو نیمکره مغز برای رسیدن به تعادل حیات گفتیم و در این پست لازمه تعادل دو نیمکره مغز یعنی تعادل جریان هوا از دو سوراخ بینی را مورد بررسی قرار می دهیم.
دیوید شاناهولف کالسا در سال 1993 دریافت که همان گونه که یوگی ها گمان می کردند بخشی از مغز که در جریان تنفس فعال تر بود مخالف سوراخ بینی ای بود که بازتر بود. اگر بینی راست هوای بیشتری می کشید نیمه چپ مغز فعال تر بود و اگر در بینی چپ هوای بیشتری جریان داشت نیمکره راست مغز فعال تر بود.
براساس تکنیک های یوگا وقتی تنفس در بینی راست جریان آزادتری دارد (نیمکره چپ مغز) این بهترین زمان برای انجام فعالیت اجتماعی جسورانه و یاد گرفتن فعالیت ها است. وقتی تنفس بیشتر در بینی چپ جریان دارد (نیمکره راست مغز) وقت بهتری برای کنش پذیری، سکوت، فرمانبرداری و یادگیری تعاملات است و وقتی هوا در دو سوراخ بینی به طور مساوی جریان دارد بهترین زمان برای این است که هیچ رفتار متقابلی انجام ندهیم اما مراقبه کنیم.
اگر یک سوراخ بینی برای همیشه بسته باشد، براساس اینکه کدام بینی بسته است همه زندگی شخص می تواند رنگ و بوی آن بخش را داشته باشد. این وضعیت برای شخص و برای دیگران بسیار عذاب آور است. این افراد باید جریان هوا را در دوسوراخ بینی متعادل کنند و یوگا تمرینات زیادی برای این دارد.
1. دقت کنید کدام سوراخ بینی وقتی جلوی یکی دیگر را می گیرید جریان هوای آزادتری دارد و جریان هوا را از دیگری بسنجید. سپس در سمتی که بهتر نفس می کشید مشت خود یا یک کتاب یا یک پتو را زیر بغل خود بگذارید و به آرامی آن را فشار دهید. در طول یک زمان کوتاه (گاهی اوقات فقط چند لحظه) سوراخ بینی که مسدود بود باز می شود و جرین هوا در آن تسریع می شود.
2. دراز بکشید و به سمت سوراخ بینی که هوا بهتر در آن جریان دارد بچرخید و به سرعت بینی بالایی باز خواهد شد. برای مدتی فقط از بینی که مسدود است نفس بکشید بعد از مدتی باز خواهد شد.
هدف بیشتر تمرینات یوگا متعادل کردن میزان جریان هوا در سوراخ های چپ و راست بینی می باشد که به این طریق جریان نادی های آیدا و پینگالا نیز متعادل می گردد.
Powered by Froala Editor