آشنایی با یوگا

blog-details

آشنایی با یوگا

 

تاریخچه یوگا

یوگا ورزشی است کهن با قدمتی حدود 7000 هزار سال . یعنی به دوران باستان باز می‌گردد. قبل از ورود آریایی ها به هندوستان و پیدایی تمدن و زبان هند و ایرانی، دراویدی ها، قوم بومی دره سند با تمرینات یوگا آشنا بوده اند.

دراویدی ها با الهام و تقلید از رفتار حیوانات، پرندگان و مظاهر طبیعی توانسته بودند تمریناتی برای کشش در ابعاد مختلف تن ابداع کنند. پس از ورود آریائیان، دانش نوین با تفکر دراویدی ها به هم آمیخت و ابعاد دیگری از دانش یوگا متظاهر شد.

آشنایی ایرانیان با یوگا، این سیستم سلامت نگر، نیز به دوران باستان باز می‌گردد. آثار مکشوفه در شهر سوخته (که هم عصر تمدن دره سند هندوستان می باشد.) مبین این مدعاست. البته آشنایی مکتوب را می‌توان از دوران غزنویان و مغولان بازشناخت. با ترجمه کتاب های مهمی چون کتاب پاتانجل، جوگ باشست و بحرالحیات نوشته محمد غوث گوالیاری.

اولین سند مکتوب یوگا به 4000 سال قبل به دوران وداها می‌رسد. شواهدی دال بر اینکه یوگا در سراسر دنیا گسترش یافته وجود دارد اما به دلیل بوالهوسی های سیاسی، جنگ و قحطی، مکان اصلی که یوگا به آنجا رفته جایی است که ما هم اکنون آن را هند می‌نامیم و ازینجاست که یوگا به سراسر دنیا به سرعت گسترش یافته است. این عقیده وجود دارد که قبل از نمونه های مکتوب، یوگا نسل به نسل و سینه به سینه، توسط استاد و شاگرد منتقل می‌شده‌است

خاستگاه یوگا هند است و بسط و گسترش آن به زبان باستانی سانسکریت بیان شده است. معنی بسیاری از مفاهیم یوگا همچنان با زبان سانسکریت بهتر مشخص می شود. یادگیری واژه های سانسکریت در اصول اعتقادی هیچ نوع فلسفه فکری به خصوص ریشه ندارد اما برایمان این امکان را فراهم می‌کند که در گفتگویی جهانی با زبانی مشترک درباره تمرین یوگا شرکت کنیم.

آشنایی با یوگا


معنای لغوی یوگا

یوگا از ریشه سانسکریت یوگ (YUG) آمده که به معنی یوغ، وصل کردن و متحد کردن می باشد که خود نشانگر به هم پیوستن، اتحاد، هماهنگی و تعادل بین آگاهی درونی و بیرونی و ظهورات درونی و بیرونی می‌باشد.

تعریف لغوی دیگر یوگا به معنای رشد و تکامل فردی است و این است لب کلام همه چیزها. یوگا راهی است که از طریق آن یاد میگیریم که چگونه می توانیم خود را معتدل سازیم.


آشنایی با یوگا

 یوگا گنجینه ای از تکنیک هایی است که تاثیر مثبتی بر بدن، سرزندگی، ذهن، احساسات و عواطف و عقل دارد که این امر منجر به شکوفا شدن نیروی بالقوه ما و در نتیجه خود شکوفایی ما می‌شود.

تمرین های فیزیکی یوگا، غدد درون ریز و سیستم عصبی و سیستم ایمنی را هماهنگ و متعادل می‌سازند و تمرینات مراقبه، ادراک ما، افکار ما،احساسات و عواطف ما و رفتارهای ما را متعادل و هماهنگ می‌سازند که نهایتا هماهنگی و وحدت بین آگاهی فردی و آگاهی نهایی (برتر) به وجود می‌آید.

 تصور مردم از یک یوگی که مراقبه های عمیق انجام می‌دهد این است که او فردی است که در غار بسر می‌برد. در صورتی که اکثر یوگی ها شدیدا درگیر پیرامون و دنیای خویش هستند و می‌خواهند به دنیا و مردم درون آن سود و منفعت برسانند و قطعا وقت کمی برای غارنشینی پیدا می‌کنند.

 

Powered by Froala Editor